Jan Vapaavuori

Tiedote: Jäitä hattuun vaaleista huolimatta, 6.10.2012

Lehdistötiedote

6.10.2012

Julkaisuvapaa heti 

Kokoomuksen Vapaavuori: Jäitä hattuun vaaleista huolimatta! 

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori hämmästelee kansanedustaja Miia-Petra Kumpula-Natrin patistelupuheita. "Vaalien läheisyydestä huolimatta kannattaisi varoa turhaa intomielisyyttä, suhtautua asiaan maltilla ja pyrkiä yhdenmukaiseen toimintaan keskeisen kumppanimme Ruotsin kanssa" Vapaavuori toteaa.

”Suomi on käytännössä osa Pohjoismaisia rahoitusmarkkinoita ja Ruotsi on jo ilmoittanut, ettei se aio osallistua rahoitusmarkkinaveron valmisteluun. Ei ole järkevää rynnätä suin päin vaarantamaan suomalaisten työpaikkoja”, Vapaavuori sanoo.

 

Hallitusohjelmassa asiasta on selvä kirjaus. Sen mukaan Suomen tavoitteena on globaali rahoitusmarkkinavero. Ensi vaiheessa kyseeseen voi tulla myös EU:n tasolla toimeenpantava järjestelmä. "Viittaukset siitä, ettei asiasta olisi huolella neuvoteltu eivät pidä paikkaansa" Vapaavuori huomauttaa ja kannustaa kaikkia kunnioittamaan hallitusohjelman henkeä.

 

”Mukaan rahoitusmarkkinaveroon ehtii myöhemminkin jos näyttää siltä, että muut EU-maat saadaan mukaan. Kannustan kaikkia hallituspuolueita pitämään suomalaisten työpaikat keskeisenä kriteerinä veropolitiikassa –suomalaisten työpaikkoja ei pidä vaarantaa ideologisilla kokeiluilla”, Vapaavuori sanoo.

 

Lisätietoja:

 

Jan Vapaavuori

Tiedotussihteeri Saara-Sofia Sutela

p. 040 7322542

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Mukaan rahoitusmarkkinaveroon ehtii myöhemminkin jos näyttää siltä, että muut EU-maat saadaan mukaan."

Niin Jan, on 100% varmaa, että Ruotsi tulee mukaan Tobinin veroon, kun se saa järkevämmän hallituksen, eli maltillisen vasemmiston hallituksen pääpuolueeksi.
Olen varma, että seuraavissa vaaleissa keikahtaa kokoomus Ruotsissa.

"Kannustan kaikkia hallituspuolueita pitämään suomalaisten työpaikat keskeisenä kriteerinä veropolitiikassa –suomalaisten työpaikkoja ei pidä vaarantaa ideologisilla kokeiluilla”, Vapaavuori sanoo."

Voi tuota krokotiilikyynelten määrää joka Janin silmistä vuotaa.

Jos kokoomus olisi aidosti työntekijöiden puolella, ei sellaista irtisanomisaaltoa olisi koskaan koettu, kuin nyt on tapahtunut.

Kokoomus ei ole laittanut tikkua ristiin, estääkseen vaalirahoittajiensa, elinkeinoelämän toimet työntekijöitä kohtaan.

Jos ideologisesta politiikasta puhutaan, niin sitä harrastaa juuri Kansallinen Kokoomus ääriporvarillisella politiikalla.

Noin raaka työntekijöiden syrjiminen kokoomukselta ei ole muuta kuin oikeistolaista ideologiaa.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Totean tuohon, että rahoitusmarkkinavero on nyt tuumaustauolla. Veron tarkoituksena on saada vähän hillittyä villiä rahaliikennettä. Sen kanssa on kuten sen entisen rengin rikastumisella. Ei ole kovin kiirettä, kunhan on muuten varmaa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sä et Reijo nyt ole ihan kartalla.

Globaali rahaliikenne, ja kuluttajien kautta kiertävä raha eivät ole sama asia.

Maailmassa on huomattavsti enemmän rahaa/omistusarvoja joka ovat hyvin harvojen hallinnassa, kuin sellaista rahaa, jota kuluttajat pyörittävät.

Omistusarvoja rikkaitten piirissä, jota Jan'kin kannattaa, yliarvostetaan yleisesti valuuttoihin verrattuna.

Ehkä Ps:n talousasiantuntija Henri Myllyniemi voisi minulle,- ja Reijolle asiaa enemmän selvittää, jos tämän sattuu lukemaan.

...Ja, kyllä Henri sattuu, koska Myllyniemi ei voi jättää ministerin avausta huomioimatta.

Kamula on oikeassa, että kuluttaja on pääasiallisesti maksaja, mutta ns. Tobinin veron idea on juuri maksajan suojelu, koska valuuttoja siirretään hirvittäviä summia, joissa kuluttajalla ei ole osaa, ei arpaa...

Harri Rautiainen

Kokoomus saa tässä asiassa jakamattoman kannatukseni.
Ruotsi ei mene toista kertaa siihen hullutukseen. Tukholman pörssi on lähin paikka, mihin suursijoittajat, jotka voisivat sijoittaa Helsingin kautta, menevät.

2009 Hgissä listattujen yhtiöiden ulkomaalaisomistus oli tuplaten Tukholmaan nähden. Vaikka tilanne on nyt hieman tasaantunut, Hki johtaa vielä 3-2. Tukholmassa taputettaisiin silkoisia käsiä, jos Suomi alkaa ajamaan sijoittajia pois.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Kokoomus ei siis halua olla vaikuttamassa mitä todennäköisimmin jossain vaiheessa tulevan veron muotoon ja sisältöön. Suomi EU:n viimeisenä maana ajopuuna muiden maiden neuvottelemaan sopimukseen on siis Kokoomuksen linja. Linja on todella jämerä.

Pohjoismainen yhteistyökin näyttää kelpaavan silloin kun se propagandamielessä sopii. Ei ole pitkääkään aikaa kun Kokoomuksen ministeri Stubb oli siitä sitä mieltä että "v-tu mitä paskaa".

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tuure, pakkohan sitä Vapaavuoren on Ruotsiin vedota, kun se hehkutettu Viro yllätti lähtemällä mukaan veron suunnitteluun.

Pekka Heliste

Kokoomus on kyllä halunnut kulkea ympäri Eurooppaa lompsa levällään euromaiden yhteisrintamassa ja jakanut rahaa avokätisesti sijoittajille.Esimerkiksi Centtiäkään Kreikan tuesta ei päätynyt Kreikkaan vaan sijoittajille ja näin sijoittajien vastuu on siirretty veronmaksajille

Kokoomus on tehnyt EU:sta suuren miljonäärien sossun

Nyt kun rahaa pitäisi kerätä takaisin finanssisektorilta niin Kokoomus haluaa kaikin keinoin estää edes selvittämästä keruun reaalisuutta ja jättää kaiken vastuun palkansaajille.

Siinä meillä todellinen "työväenpuolue".

Ja vain oikea korva kuulee

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry
Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Jannenkin mielestä kunnallisvaalit siis ovat EU-vaalit? Muuan T. Soini on joukkioineen ollut samaa mieltä.

Terv. KK

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Jäitä hattuun vaalien alla, sulaessaan se pesee pois meikit ja sulattaa naamion.

Lehtitietojen mukaan Jan Vapaavuori kannattaa

sairaussakkoja ja
työttömyystuen leikkaamista

Suomalaiset eivät kannata kumpaakaan.

Jopa 30 vuotta työtä lomitta paiskinut ei tänäänkään elä työttömyyskorvauksella.
Saisiko Jan Vapaavuorelta tiedotteen siitä, kumpi kannattaa jättää pois, syöminen vai asuminen?

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/jan-vapaavuori-...

Toimituksen poiminnat