Jan Vapaavuori

Parkkipaikkoja kerjäläisille

"Romanit perustelivat hylkäämispäätöstään sillä, ettei palvelukeskuksessa ole riittävästi parkkipaikkoja tai ruoanlaittomahdollisuuksia". Näin kertoo päivän Helsingin Sanomat.

Siis haloo! Ei riittävästi parkkipaikkoja! Kerjäläisille!

Hesarin jutun alaotsikko oli "Romanit eivät hyväksyneet majoitustarjousta Hietaniemen palvelukeskuksessa". Minusta tällaista tarjousta ei olisi koskaan pitänyt tehdä. Hietaniemen keskus on rakennettu muuhun tarkoitukseen. Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentämisohjelman tavoitteena on vähentää pitkäaikaisasunnottomuutta, ei asuttaa kerjäläisiä.

Romanit kuitenkin hylkäsivät tarjouksen. Koska ei ollut riittävästi parkkipaikkoja. Ihan vaatimattomia eivät päivittäiset kerjäystienestit taida olla.

Antti Blåfield kirjoittaa aiheesta niin ikään tämän päivän HS:ssa otsikolla "Eurooppa polvillaan Helsingissä". Kannattaa lukea. Oikein hyvä juttu.

Blåfieldin mukaan "kodittomien asuntolat taas ovat jo nyt täysiä ja niiden suhteet lähiympäristöönsä jännitteiset. Romanikerjäläisten majoittaminen näihin asuntoloihin pahentaisi ahtautta ja kärjistäisi asuntoloiden ja lähistön asukkaiden suhteita entisestään. Lisäksi asuntolamajoitus saattaisi olla lisäkannustin tulla Helsinkiin..." Olen Blåfieldin kanssa samaa mieltä, olkoonkin ettemme enää puhu asuntoloista.

Mutta palvelukeskus ei siis kelvannut, koska siellä ei ollut riittävästi parkkipaikkoja.

Blåfield on oikeassa siinä, että asian ratkaisemiseksi on vain huonoja vaihtoehtoja. Olen kuitenkin hänen kanssaan eri mieltä siitä, että vähiten huono vaihtoehto olisi osoittaa jostain tukikohta, jossa romanikerjäläiset voisivat oleilla. Näin ei minusta tarvitse tehdä. Ei heille tarvitse osoittaa mitään paikkaa. Miksi ylipäänsä pitäisi? Eikö parasta olisi olla tekemättä tämän suhteen mitään!

Helsingin kaupunginhallitus taitaa käsitellä kerjäläisasiaa taas ensi viikolla. Toistaiseksi kerjäläisten hyysääjillä on ollut enemmistö. Itse en voi tätä ymmärtää.

Mutta onhan se kamalaa, jos tarjotaan sellaista majoitusta, jossa ei ole riittävästi parkkipaikkoja!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (89 kommenttia)

Sami poistunut

"Blåfield [...] Olen kuitenkin hänen kanssaan eri mieltä siitä, että vähiten huono vaihtoehto olisi osoittaa jostain tukikohta, jossa romanikerjäläiset voisivat oleilla. Näin ei minusta tarvitse tehdä. Ei heille tarvitse osoittaa mitään paikkaa. Miksi ylipäänsä pitäisi?"

Kun rajavalvonta ei enää näitä ongelmia ratkaise, niin toistaiseksi meillä on hädänalaisia ihmisiä, joista täytyy pitää huolta. Tukikohta on varmaan huono sana, mutta suoja olisi järjestettävä esim. johonkin tyhjillään olevaan varasto- tms. tilaan. Tällaistahan on ehdottanut Seppo Kanerva. Taisi ehdottaa soppatykkiäkin paikalle. Suojaa tarvitsevat myös jotkut muutkin kuin po. romanit. Tasapuolista ja inhimillistä kohtelua odotetaan nyt Helsingin kaupungin taholta, kun kerran ongelma on olemassa.

Asian toinen puoli on rikollisten karkoittaminen maasta. Vai onko poliisikin "voimaton", rajavalvonnan tapaan? Tässäkin asiassa pitäisi vaan tehdä päätöksiä ja olla johdonmukainen.

Dari-anne Suomalainen

Mielenkiintoinen huomio; " Rikollisten karkottaminen maasta. "

Netissä lukee että: Jan Vapaavuori ( nyk. asuntoministeri) rattijuopumus 2001, varkaus 1984, pahoinpitely 1983.

Vuonna 1995 Vapaavuori sai lähteä silloisen oikeusministeri Sauli Niinistön avustajatehtävistä, sillä hän ei ollut kertonut julkisuuteen vuotaneesta pahoinpitelytuomiosta kenellekkään. ( ennen kansanedustajuutta. )

Anni Loren

Mutta onko Somalimaa tai Romania kyllin turvallinen paikallisille että Jan voitaisiin lennättää paikalle?

J. Gagarin

Täytyy muistaa, etteivät romanit itse ole olleet pyytämässä meiltä mitään. Helsingin virkamiehet ovat heille vain tuputtamassa asioita, kuten yömaja-asumusta Hietaniemenkadulla. Romanit haluaisivat tulla toimeen omillaan ja asustella niissä ajokeissaan, joita varten he kyllä tarvitsevat parkkipaikatkin. Ei siinä ole mitään ihmeellistä.

Romaniasta saapuneet romanit ovat turisteja, jotka ovat "reppumatkailijan" tavoin asuntovaunuineen saapuneet mualimaa katsomaan. Jos Kalasatamaan ei saa leiriytyä, siitä voi kyllä pitää kiinni ja häätää porukka sieltä pois. Silloin olisi helpoin tie kertoa heille muista leiriytymisvaihtoehdoista.

Yksinkertaiset asiat ovat yksinkertaisia, ellei niistä haluta tehdä monimutkaisia. (Varmaan naureskelevat partaansa kyseiset romanit kaupungin jakaessa heille rahaa poistumista varten.)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Helsingin kaupunginhallitus taitaa käsitellä kerjäläisasiaa taas ensi viikolla. Toistaiseksi kerjäläisten hyysääjillä on ollut enemmistö. Itse en voi tätä ymmärtää."

En hyväksy Jan Vapaavuoren (kokoomus) vaalipopulistista keskustelua. Juuri sinä vallankäyttäjänä kuulut mainitsemiisi "hyysääjiin." Tyhmää antaa ymmärtää, että me tavalliset kansalaiset emme tee mitää kerjäämisongelman eteen, kun asia on niin, että juuri te vallankäyttäjät ette tee ongelman eteen mitään.

Toisena vaihtoehtona Hietaniemen lisäksi oli Romanian lähetystö.
Älä ole Jan Vapaavuoti (kok) ihan tumpelo. Mene- ja tilaa bussi viemään romanit, Romanian lähetystöön. Paina itse lähetystön summeria, ja odota, että ovi avataan. Esität sitten Suomen hallituksen edustajana asian kohteliaasti, mutta päättäväisesti.

Tuommoisista vaaliblogeista ei ole yhtään mihinkään.

Tuon kun teet, voi olla, että saat jokusen äänestäjänkin...

J. Gagarin

Kuten aiemmassa kommentissani totesin kyseessä ovat laillisesti maahan saapuneet toisen EU-maan turistit. Ei heitä varten tarvitse tehdä yhtään mitään. Eikä oikein voikaan tehdä. Kalasatamasta heidät voidaan häätää pois, jos sinne ei saa leiriytyä, mutta siinä kaikki.

Jos itse matkustat rinkka selässä Romaniaan ja tallailisit päivät Bukarestin katuja, niin olisiko aiheellista, että joku paikallinen ministeri kappaisi sinut Suomen suurlähetystöön nimimerkillä "pitäkää hyvänänne!"

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"J. Gagarin."

Jos minä joutuisin Romaniassa niinsanotusti kuseen, eli rahat on loppu- ja apua ei Romanian viranomaisilta heru, menisin kotimaani lähetystöön hakemaqan apua,- ja myös saisin sitä.

Uskon, että Olli Rehn ollessaan Eu:n laajentumiskomissario, ja puolusti väkivoimakkaasti Romaniaa Eu:n jäseneksi, tarkoitti myös sitä, että Romanian lähetystö auttaa kansalaisiaan.

Menkää Gagarin,- ja Vapaavuori (kok) vaan rimputtamaan lähetystön ovikelloa, ja ilmoittakaa niille, jos eivät ole tietoisia, että heidän kansalaisiaan on ns. kusessa suomenmaassa.

J. Gagarin

Oletko varma, että saisit apua Suomen suurlähetystöstä, jos ainoa ongelmasi olisi, että rahat on vähissä?

Ei se muuten ollenkaan niin automaattista ole. Lähetystössä voitaisiin sanoa sinulle, että soittelepa nyt omaisillesi ja kavereillesi Suomeen ja yritä järjestää asia.

Sinulla on hiukan harhaanjohtava käsitys suurlähetystöjen roolista ja tavsta toimia.

Sitä paitsi eivät ne romanian romanit itse katso olevansa kusessa lainkaan. Se on vain suomalaisten tulkinta. He olisivat tyytväisinä yöt Kalasatamassa ja päivät kerjäämässä.

Petri Sakkinen

Parahin Markku "en osaa suomen kielioppia" Tyry:

Suomen suurlähetystöstä et saisi yhtään mitään apua. Et Romaniassa, et missään muuallakaan.

Seppo Hildén

"Blåfield on oikeassa siinä, että asian ratkaisemiseksi on vain huonoja vaihtoehtoja. Olen kuitenkin hänen kanssaan eri mieltä siitä, että vähiten huono vaihtoehto olisi osoittaa jostain tukikohta, jossa romanikerjäläiset voisivat oleilla. Näin ei minusta tarvitse tehdä. Ei heille tarvitse osoittaa mitään paikkaa. Miksi ylipäänsä pitäisi? Eikö parasta olisi olla tekemättä tämän suhteen mitään!"

Vapaavuorelta hyvä ja maalaisjärkeen käypä kannanotto.

Jos Helsinki nyt alkaisi asuttamaan romaialaisia EU-kansalaisia kaupinkilaisten veronmaksajien piikkiin, ei tulijoista olisi pulaa. Helsinki olisi parin vuoden päästä täynnä romanilaisia kerjäläisiä helsinkiläisten kustantamalla asumisella, terveydenhoidolla, jne.

Pikkuisen nyt järkeä käteen kaupunginhallitus!

Timo Kallio

Jan Vapaavuori on lähes ainoa järjen ääni nykyisessä hallituksessa. Miksi ihmeessä romaniasta tulleille turisteille pitäisi osoittaa ilmaiset majoituspaikat?? Aivan käsittämätöntä touhua.

Dari-anne Suomalainen

Todellakin järjen ääni.....älkää kerjätkö.....varastakaa.

kaija kuopila

Totta Timo Kallio kirjoitit. En voi ymmärää, miten ihmessä olemme äänestäneet kaupungin hallituksen, joka toimii kaikessa kansalaisten turvallisuuden vaarantaen. Vapaavuorelle pisteet ja toivottavasti järki voittaa.
Huomasin myös Kokoomuyksen Juha Hakalan ajavat kerjäämiskieltoa (=rötöstelykielto maahan mafian kuljettamille romaneille).

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Miksi äänestäisimme puoluetta eduskuntaan, joka ei saa valtapuolueena Helsingissä 20 kerjäläisen ongelmaa hoidettua?

J. Gagarin

Koko "ongelman" voisi unohtaa. Ei sitä tarvitse ratkaista. Romanit ovat tyytyväisiä ja jos heidän ei katsota voivan leiriytyä Kalasatamaan, niin sieltä voisi tietysti häätää pois. Mutta liekö tuollakaan nyt niin kiirettä. Ketähän he siellä Kalasatamassa oikeastaan häiritsevät.

Harri Rautiainen

"Ketähän he siellä Kalasatamassa oikeastaan häiritsevät."

Esim. palotarkastajia ja niitä Helsingin Energian asukkaita, joilta he varastavat sähkön.

J. Gagarin

"Esim. palotarkastajia ja niitä Helsingin Energian asukkaita, joilta he varastavat sähkön"

Jos he varastavat sähköä, niin asiaan pitää puuttua samalla tavoin kuin kenen tahansa muunkin sähkön varastamiseen riippumatta siitä ovatko he romaneja vai suomalaisia.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

"Ketähän he siellä Kalasatamassa oikeastaan häiritsevät"

Kalasataman "sosiaalikeskus" sijaitsee muutaman kymmenen metrin päässä neljästä polttoaineneitten jakelupisteestä ja alle sadan metrin päässä parista suuresta toimistorakennuksesta ja ajoneuvovarikosta. Kun, kuten viime syksynä kävi, mustalaisleirissä pääsee tuli irti, ovat seuraukset suurella todennäköisyydellä valtavat.
Paloviranomaiset ovat vastuussa kansalaisten paloturvallisuudesta. Mikäli he laiminlyövät virkatehtävänsä, ovat he vastuussa seuraamuksista.

Haluatko sinä, toveri Gagarin, mustalaisleirin asuntosi ovenpieleen. Jos haluat, ilmoita asiasta mustalaiskerjäläisille.

Viime vuonna mustalaiset olivat varastaneet mm. asuntovaunun ja neljä kuormapeitettä, joitten omistajat kävivät tunnistamassa omaisuutensa. Poliisit eivät kuitenkaan puuttuneet asiaan ja varastettu omaisuus palautui käyttökelvottomaksi tuhoutuneena omistajilleen vasta leirin tyhjennyttyä (esimerkiksi asuntovaunun seinästä oli lyöty läpi rautasänky ja lattialla oli poltettu nuotiota). Varastetun sähkön määrästä ei ole kennelläkään tietoa, koska se oli johdettu ohi kaikkien mittareitten. Poliisi ei tiettävästi edes kuulustellut rikoksentekijöitä, vaan heidät päästettiin kuin koirat veräjästä ja annettiin vielä matkarahat kotiin.

Jos joku suomalainen tekee samoja rikoksia, ainakin niitä yritetään edes tutkia.

J. Gagarin

Kuten olen jo todennut, heidät voidaan toki häätää Kalasatamasta pois, jos heidän siellä olostaan koituu riskejä. Mutta ei heille tarvitse muutakaan paikkaa osoittaa pelkästään siksi, että heidät häädetään pois luvattomalta alueelta. Jokainen turisti joutuu itse etsimään oman majapaikkansa.

Ja sanomattakin on selvää, ettei kukaan turisti ole oikeutettu tekemään minkäänlaisia rikoksia.

Marko Lehtinen

"Jos joku suomalainen tekee samoja rikoksia, ainakin niitä yritetään edes tutkia."

Tuskin yritetään. Suurin osa suomalaisten tekemistä murtovarkauksistakin jää täysin tutkimatta.

Harri Rautiainen

"Varastetun sähkön määrästä ei ole kennelläkään tietoa, koska se oli johdettu ohi kaikkien mittareitten."

No sittenhän se oli sitä kuuluisaa 'vihreätä sähköä'.

kaija kuopila

Mikko Ahola, ei mihinkään muuhunkaan EU maahan mafia kuskaa kerjäläisiä asuntovaunuineen. Nyt heitä lienee parikymmentä, mutta viime kesánäkin heitä oli parikymmentä jokaisessa Helsingin keskustan korttelissa. Lienet lukenut myös lompakkovarkauksista. Mikä muu EUmaa
ei huolla ensisijaisesti omien kansalaistensa turvallisuutta ?
Myös nämä ovien töhrijät on laitettava aisoihin ja alettava vihdoin huoltaa suomalaisten hyvinvointia. Aloitetaan vaikka vanhuksista, jotka makaavat palveluvarojen puutteessa paska-vaipoissa janoon nääntymässä hoitolaitoksissa. Ei kuulema ole riittävästi varoja hoitajiin, eikä vaippoihin. Sekin tieto on vuotanut ulkomaille.

Tuomo Kankkunen

http://yle.fi/radio1/asia/ajankohtainen_ykkonen/si...

Vaalitaistelu näyttää kiihkeutyvän.

Muukalaisepäluuloisuuden sameille vesille ilmaantuu uusia uistelijoita.

Vanhaa kokoomuslaista hävettää.

Arto Niinistö

Hienoimpia asioita Euroopan unionin alueella on vapaa liikkuvuus.
Romaneilla on suuri vapaudenkaipuu ja "he pitävät palvelukeskusta liian valvottuna ympäristönä".

Heidän noin 100 euroa maksavia autoja ei kannata kadehtia, varsinkin kun niillä liikkuu useita henkilöitä.

Sosialistisissa maissa rajoitettiin ihmisten liikkuvuutta ja vapautta.
Siihenkö nyt pyritään?

Lin Jutang on kirjoittanut: "Kulkuri on viimeinen ja pelottavin diktaattorien vihollinen." Eläkäämme, mutta antakaamme toistenkin elää.

Vapaavuori toistaa sanaa parkkipaikka useaan kertaan. Kirjoitusta ei kai voi lukea kuin suurena vitsinä?

J. Gagarin

Tässä on suurelle yleisölle annettu hiukan virheellinen kuva tilanteesta, kun nälvitään romaneja, että heille ei kelpaa majoitus, kun vessat ovat huonoja ja suihkuja ei ole tarpeeksi, puhumattakaan parkkipaikoista.

Minäkin haluan toistaa, että eivät he ole Suomen yhteiskunnalta tai Helsingin kaupungilta mitään pyytämässä. Se on vain joidenkin suomalaisten oma kuvitelma.

Timo Kallio

Pitääkö romaneille taata vapaus varastaa lompakoita.

Nyt tuhmat poliisit otti taskuvarkaat kiinni ja ilkeästi rajoittivat romanien vapautta.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/...

Minun puolesta tänne voi tulla vaikka miljoona romania, jos edes jollain tavalla kunnioittavat lakia.

Rautatieasemalle ei kohta uskalla mennä ilman pelkoa että joutuu ryöstetyksi.

Poliisin mukaan varkaat ovat järjestäen ulkomailta tulleita ammattilaisia.

J. Gagarin

"Pitääkö romaneille taata vapaus varastaa lompakoita."

Ei pidä.

"Nyt tuhmat poliisit otti taskuvarkaat kiinni ja ilkeästi rajoittivat romanien vapautta."

Miksi nimität heitä "tuhmiksi poliiseiksi"? En ole nähnyt kenenkään muun ajattelevan samalla tavalla, koska kaikkihan me toivomme, että rikolliset saadaan kiinni ja rangaistuiksi.

Timo Kallio

Kysymys Arto Niinistölle:

Pitääkö romaneille taata vapaus varastaa lompakoita?

Nyt tuhmat poliisit otti taskuvarkaat kiinni ja ilkeästi rajoittivat romanien vapautta.

http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/......

Minun puolesta tänne voi tulla vaikka miljoona romania, jos edes jollain tavalla kunnioittavat lakia.

Rautatieasemalle ei kohta uskalla mennä ilman pelkoa että joutuu ryöstetyksi.

Poliisin mukaan varkaat ovat järjestäen ulkomailta tulleita ammattilaisia.

J. Gagarin, et ilmeisesti ymmärtänyt viestini ironiaa...

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Huono idea muuten miljoonasta romanista. Tämähän onkin maahanmuuton suurin ongelma, mitä päättäjät eivät koskaan huomioi (he elää 4 vuotta tulevaisuuteen). Me tiedetään wikipediasta, että Suomessa on kuoltu nälkään katovuosina 1860-luvulla, jolloin väestö oli vain 1,85 miljoonaa. Tämä on viimeisiä realistisia lukuja siitä, mitä maa kantaa ilman öljypohjaista ja keinolannoitettua maanviljelyä, ja silti katovuoden tullessa kuolee ihmisiä nälkään. Suomen väkiluvun ei tulisi olla reilusti yli 2 miljoonaa, koska öljyn tuotanto on kääntynyt laskuun, ja on siis loogista, että sadan vuoden päästä olemme lähes palanneet täysin luomuun tuotantoon.

kaija kuopila

Arto Niinistö, kylläpä kirjoittelet kauniisti vapauden kaipuusta. Suomen romanien vapauden kaipuu ja kuljeskelu loppui, kun heille järjestettiin eläkeiäksi 18 vuotta, mutta siihen loppui työn kaipuukin. Toki yhdistyksissä puuhastellaan mukavia.
Miksi suomalaisten turvallisuuden kaipuuta ei kunnioiteta ? Miksi monet muut EU maat onnistuu karkoittamaan rikolliset puuhastelijat ?
Miksi joku kuvittelee, että Suomeen tulee rantauttaa kaikista vaikeimmat EU maiden kansalaisten ryhmät.

Vapaavuori pidä ihmeessä suomalaisten puolia, sillä monilla on nyt kovat ajat.

J. Gagarin

"Miksi suomalaisten turvallisuuden kaipuuta ei kunnioiteta ? Miksi monet muut EU maat onnistuu karkoittamaan rikolliset puuhastelijat ?"

Kyllä Suomessakin pyritään lakia valvomaan ja rikolliset kiinniottamaan sekä tilanteen niin vaatiessa karkottamaan. Kerjääminen vain ei ole rikos Suomessa. Ranskahan tässä hiljan lähti sellaiselle tielle, että sinne vaeltaneita romaneja alettiin karkoittaa, mikä saikin sitten EU:n takajaloilleen. Ranska tuomittiin EU:n peruskirjan vastaisesta toiminnasta. Silloin puhuttiin kuitenkin tuhansista romaneista - ei paristakymmenestä kuten Suomessa.

"Miksi joku kuvittelee, että Suomeen tulee rantauttaa kaikista vaikeimmat EU maiden kansalaisten ryhmät."

Tuskinpa kukaan niin kuvittelee ja tosiasiahan on, että Suomeen rantautuu aivan marginaalisia määriä mistään vaeltajista tai pakolaisista y.m. muihin EU-maihin verrattuna. Itse asiassa valtavirrassa Euroopan maita pidetään Suomea edelleenkin hyvin monokulttuurisena lintukotona vaikka tietyt muutokset viimesten parinkymmenen vuoden aikana suomalaisia itseään ovatkin hätkäyttäneet.

kaija kuopila

Myös Espanjassa on laki "kerjääminen ja kaupustelu kielletty". Kun Romanian ja Bulgarian romanien kerjääminen kiellettiin, he lähtivät maaseudulle rötöstelemään, joten heidät karkoitettiin.
Miksi Suomessa saa mafian piikkiin toivat kerjäläiset touhuta kuin elopellossa ? Miksi poliisi ei ole kykenevä estämään lompakkovarkauksia ja maaseudulla asuntojen ryöstöjä ? Sopii jokaisen ihmetellä !

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

"Kyllä Suomessakin pyritään lakia valvomaan ja rikolliset kiinniottamaan"

Maailma ei ole niin auvoinen, kuin sietä Jyväskylästä katsoen luulisi.

J. Gagarin

"Maailma ei ole niin auvoinen, kuin sietä Jyväskylästä katsoen luulisi."

... muutakin on kierretty kuin tahkoa ...

(mm. asuttu Hietaniemenkadulla)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Järjestäytynyt rikollisuus kerää romanikerjäläisten tienestit. Kuka heidän matkansa Suomeen maksaa? Eivät taida kuitenkaan aivan tyhjätaskuja olla?

Arto Niinistö

J. Gagarin vastasi hienolla tavalla Kaija Kuopilan minua koskevaan kommenttiin. Allekirjoitan.

Timo Kalliolle. EU-kansalaiselle liikkuminen ja kerjääminen on sallittua. Rikollisuus on aina tuomittavaa, josta on rangaistava.

Mika. H

Nyt täytyy olla Janin kanssa samaa mieltä.

Ollaan noista kerjäläisistä mitä mieltä tahansa voidaan kai nyt tässä vaiheessa sanoa, että koko prosessi on osoitus kaupungin ja valtion virkamiesten ja poliitikkojen munattomuudesta.

Montako vuotta tuo kaatopaikkatasoinen alue on ollut olemassa? Joku voisi kertoa miksi tässäkin on vuosikausia asiaa vatvottu? Eikö meillä säännökset koskekaan kuin haja-asutusrakentamista?!

ps. onko yksikään noista romuautoista edes katsastusmääräysten mukainen? ottakaa kilvet niistä pois ja autot romikselle jos ette muuhun pysty!

juri g.

Miksi kokoomusjohtoinen Helsinki yleensä tarjoaa majoitusta järjestäytyneelle rikollisuudelle? EU:n vapaa liikkuvuus ei tarkoita täyttä vapaata ylläpitoa matkailun kohdemaassa. Jos tätä ei ymmärretä, ehdotan Suomen rajavalvonnan palauttamista.

Anni Loren

Musta oli ainakin tänään ihan mahtavaa kun haastateltiin Yle ykkösellä tätä kaluste-Voutilaisen sidekick Räihää joka oli marraskuussa ojentamassa romaneille lähtijäisiksi 300 euroa ja oli taas toivottamassa samat ihmiset tervetulleiksi kevään myötä:

Little darling it´s been a long cold lonely winter, little darling it feels like years since it´s been here, here comes the sun...

EU:sta pois jos ei maamme hyväksy sitä "nahkoineen ja karvoineen":)
Turha siis Vapaavuoren urputtaa, aseta toivosi siihen että joku toinenkin tatuointitaiteilija/kovisämmä Hantan lisäksi sua äänestäis.

siviili tarkkailija

Johtuisiko "ongelma" siitä että maassa on saatanan huono sisäministeri?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tarkoitatko, -jossa kaikki muu täsmää, mutta luuta puuttuu jalkojen välistä?
Kyllä johtuu.

Hyvää kärsimysnäytelmän ennusaikaa...

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Asennevamma. Se on monen nykyilmiön selitys.

Minusta on törkeää pyrkiä heittämään ulos asuntoloiden asukkaat, jotta turisteille saataisiin ilmainen majoitus. Ja lisäksi se on syrjivää ja toisia suosivaa. Tuon lisäksi Suomessa on jo yli 10 000 asunnotonta. Tarvitaan jo mielenosoitus mielivaltaa vastaan ja suomalaisten puolesta, ettei heitä syrjittäisi vieraskoreesti.

Kun turistit tulee Yhteen Euroopan kalleimpaan maahan ja sen kalleimpaan kaupunkiin, he tietävät mitä ovat tekemässä. Ja maahan, jossa on enemmän työttömyyttä kuin vaikka Romaniassa.

Jokin ajaa heitä tänne. Ja se ei ole ainakaan halpa asuminen ja eläminen ja halpa matkustaminen kaukaiseen EU-nurkkaan.

Jostain muualta yritetään saada rahaa ja muuta. Se vetää tänne köyhiä.

M O

Pakko se on kai noita Persuja äänestää.

Tää EU ja rahaliitto tuo liian paljon turvattomuutta ja epävarmuutta.

kaija kuopila

Miksi Suomessa ei myönnetä, että romanit kuljettaa mafia krjäyspaikoilleen ? Sitäpaitsi muualla tiedetään, että Romanian ja Bulkarian mafiat liikkuu vuoroviikoin ympäri Eurooppaa. Miski Suomessa ei tiedoteta tuollaisesta asiasta, vaan horistaan 20stä kerjäläisestä. Romanien laskujen maksamat rahat tulisi kohdentaa vähäosaisten suomalaisten vanhusten aseman kohentamiseen. Onhan meillä mahdollisuus myös saattaa laki voimaan "kerjääminen ja kaupustelu kielletty". Miká ihmeen rikollisten hyysäys porukka on Arkadianmäelle kertynyt ?

Shemu P

Gagarinilta erittäin hyviä ja järkeviä kommentteja. Olen samaa mieltä. Turha paisutella asioita, mutta jos lakia ei noudateta, siihen pitää puuttua.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Eikö ministeri Vapaavuori ollenkaan huomioi presidentin näkökantoja asiassa?
;)

"Keskusteltaessa romanien tilanteesta ei pidä keskittyä vain ongelmiin, Halonen muistutti:
"On tärkeää huomata myös romanien oman kulttuurin rikastuttava merkitys yhteiskunnillemme ja koko Euroopalle."

UM:n tiedote 289/2004

Tuula Saskia

Hietaniemen palvelukeskus aiheuttaa nykyisessäkin muodossaan lähiympäristölleen huomattavia haittoja ja häiriöitä.

Se nyt vielä olisi puuttunut, että niitä olisi tehostettu romaneilla.

Kaupunkilaisilla on oltava oikeus asua rauhassa omilla tienoillaan. Tämä koskee kaikkia, myös niitä , jotka joutuvat maksamaan omaisuuksia seinistään, kuten asian laita on mm. Etu-Töölössä.

Kenenkähän kuningasajatus tämä romanien sijoittaminen keskelle kaupunkia oikein oli?

J. Gagarin

Muista, että romanit eivät ole pyytäneet itselleen moista asumisvaihtoehtoa eivätkä he sitä edes tarjottaessa ole hyväksyneet. Ongelma ei siis tässä asiassa ole romaneissa, vaan kaupungin virkamiehissä. Koko ajatus on heidän ideansa.

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

"Romaniasta saapuneet romanit ovat turisteja, jotka ovat ´reppumatkailijan` tavoin asuntovaunuineen saapuneet mualimaa katsomaan"

Niinpä niin! Reppumatkailijathan ne yleensä rosvoavat kirkoista ikoneja, ryöstelevät pankkiautomaateilla mummoja, varastelevat lompakoita ja sytyttelevät tulipaloja.

Timo Kallio

Onneksi Niklas Herlinin sairaalakuntoon hakanneet romanit jäivät kiinni.

Suurin osa lompakkovarkauksista ym omaisuusrikoksista jää selvittämättä rikoksen uhrin maksettavaksi.

J. Gagarin

Sen paremmin moraaliselta kuin juridiseltakaan kannalta ei ole hyväksyttävää päättää tarvittavista toimenpiteistä jotakuta ihmisryhmää kohtaan sillä perusteella, että jollain kriteerillä katsottuna, esimerkiksi kansallisuuden perusteella, samaan ryhmään kuuluva joku yksilö joskus on tehnyt jotain rikoksia. Tällaiseen "rasistiseen" suhtautumiseen lankesivat myös ruotsalaiset lehdet viisikymmenluvun otsikoinneillaan: "En finne igen!"

Jokaista yksilöä on tarkasteltava hänen itsensä tekemisten valossa. Jos voidaan osoittaa, että kyseessä oleva noin 20 hengen porukka on tukiryhmä joillekin rikollisille, jotka tosiasiallisesti tämän ryhmän Suomeen saapumisen jälkeen ovat syyllistyneet rikoksiin siten, että koko ryhmää voidaan pitää niistä käytännössä vastuussa, niin silloin koko poppoo voidaan pidättää putkaan esitutkintaa varten. Näin ei kuitenkaan nyt liene asian laita.

kaija kuopila

Halosen mielestä "On tärkeä huomata romanien oman kulttuurin rikastuttava
merkitys yhteiskunnillemme ja koko Euroopalle".

Kas kas tulihan se sieltä !! Eipä muualla ole vielä mainostettu kerjäläisvarkaita kulttuurin rikastuttajina.

Entäpä suomalaisen kulttuurin säilyminen ? Nyt se taidetaan jyrätä Halosen ihannoimien romani-, ja muslimikulttuurin jalkoihin. Eikö presidenttimme todellakaan ole huolestunut siitä ?

Petri Sakkinen

Niin. Tyypillisenä kokoomuslaisena rasistina paroni von und zu Freiberg-Wapaawuori ei käsitä, että romaneilla ei ole limusiinia ja autonkuljettajaa eikä varaa lentolippuihin.

Wapaawuoren kartanossa isä oli köyhä, äiti oli köyhä ja Jan-poju se vasta köyhä olikin! Hovimestari oli köyhä, chef de cuisine oli köyhä. Koko keittiöhenkilökunta oli köyhä ja pahimmillaan Freibergit joutuivat tyytymään Sevruga-kaviaariin ja Veuve Cliquotiin.

Autonkuljettajat ja tallimestari olivat köyhiä. Sisäköt ja puutarhuritkin olivat köyhiä, kuten myös automekaanikot ja tallimiehet. Oli se köyhyyttä pahimmillaan! Eräänä päivänä nuoriherra Jan joutui ihan itse ajamaan itsensä Eduskuntaan ja vieläpä maatyöläisille varatulla Range Roverilla, koska Bentleytä ei oltu puunattu.

Anni Loren

:D sai vielä potkiskella kulkeissaan kerjääjien pahvimukeja tieltään, itkun paikka:(

Jukka-Pekka Vasara

Koko asia olisi ollut ja on aivan helposti hoidettavissa. Häiritsevän kerjäämisen kielto, ryöstöt ja varkaudethan ovat jo nyt periaatteessa kielletty, ja päälle tiukkaa valvontaa siviilipukuisine poliiseineen, tarvittaessa siirtämällä ja lisäresurssoimalla.

Kokoomusjohtoinen poliisi, kokoomusjohtoinen "oikeus"laitos ja kaupunkia virheiden kanssa täysin suvereenisti johtavat kokoomuspoliitikot eivät ole tehneet mitään tämän rikollisjoukon toiminnan suitsemiseksi, eivät yhtään mitään!

Päin vastoin: he yrittävät houkutella kaikenlaista paskasakkia LISÄÄ tänne! Mietipä miksi?

Kokoomuksen käyttämä mainostoimisto on keittänyt maukkaan keitoksen jossa muutama näkyvä broileri höpöttelee kaikenlaista keskilahjakasta "liberaalia" äänestelijää miellyttävää puppua samaan aikaan kuin taustalla häärivä kovan luokan ammattirikkoliset vääntävät tilejään tämän päivän ihmiskaupalla eli juuri tällä mamutusbisneksellä.

Jos te haluattette että tulevaisuudessakin erilaiset kokoomuksen jäsenkirjalla valitut "taaperot" hihittelevät telkkarissa työmatkalaisten sakottamisesta 7 km/h ylityksistä samaan aikaan kun maahantuodut, jumalauta päälle vielä lahjomalla lahjotut!, rikollisliigat ryöstävät ja tappavat suomalaisia niin silloin kansallisen kokoomuksen broilerit ovat varmasti hyviä valintoja vaaleissa. Vai mitä?

Petri Sakkinen

Sirppi-Pekka Vasaran kuolemanprikaatit lienevät myös käyttävissä? Vasaraprikaatit sitoutuvat hirttämään, ampumaan tai kaasuttamaan jokaisen mamun, jonka käsiinsä saavat! Mamut raus!

Jukka-Pekka Vasara

Surkea olkiukko kommarien tapaan.. Rikollisten toimien estäminen nykyisten tai mieluummin hieman kovempien lakien voimalla olisi sama asia kuin vaikkapa sosialististen maiden ex-käytännöt..

Shemu P

Apua, montako EU kansalaista Suomeen on nyt tullut, 30 kpl. Voi kauhistus. On se kamalaa. Tätä asiaa pohtimaan pitäisi asettaa työryhmä ja sitä vetämään vasara, mikäli vasara osaa vetää mitään.

Onneksi on kokoomus, niin taloutemme on niin hyvässä kunnossa, että voimme huolehtia myös kotimaisista rikastajista, moniosaajista ja lähikuppilan penkinlämmittäjistä, kuten vasara.

Jukka-Pekka Vasara

30 turistia tervetuloa, 30 rikollista tervemenoa, vaikkapa shemun kautta.

Tuula Saskia

Joku järkihän tähän on tultava.

Olemme tietääkseni siunanneet vapaan liikkuvuuden.

Jos se tarkoittaa tätä ilmiötä, EU:n säädöksiä on voitava muuttaa. Onhan siellä meilläkin edustus. Ja tämä ongelma on Euroopan yhteinen.

Eiväkö Brysselin edustajat saa mitään aikaan, vaikka tiettävästi ainakin Italia ja Ranska kärsivät tätä uudesta ilmiöstä? Eihän se ole vain meidän pulmamme.

Silti kiinnostaa, onko tilanne sama Tukholmassa, Kööpenhaminassa, Oslossa?

Vastausta odotetaan europarlamentaarikoiltamme.

Sitä ennen:

Näyttää siltä, että Helsingin vastuuvirkamiehet ovat ihan pihalla.

Kaupunginjohtaja Pajusen täytyy nähdä tämä kysymys selkeästi
Helsinkiläiset eivät hyväksy tätä ilmiötä.hHän sen tietää.

Mikä pakottaa hänet hiljaiseksi?

Tulkoot esiin kaikki ne henkilöt, jotka toivovat romaniväestöä lähelleen,pihalleen tai pellolleen.Siinä teidät punnitaan ja tunnetaan.

Tai tuntevat muun ratkaisun

Ehkä myös poliitikkomme: vaalit uhkaavat.

Petri Sakkinen

Ahaa: kyseessä olivatkin siis Sirppi-Vasara-Saskian kuolemanprikaatit.

Tuula Saskia

Heil Petri,

nyt kun juuri olit nimennyt minut todelliseksi fasistiksi hiukan niukoin perustein, minusta onkin muotoutunut Sakkisen mukaan " Sirppi-Vasara-Saskian kuolemanprikaatinjäsen?

Mikä minut tappajaryssäksi muutti?

Petri Sakkinen

Parahin Tuula Saskia:

"Kaupunginjohtaja Pajusen täytyy nähdä tämä kysymys selkeästi
Helsinkiläiset eivät hyväksy tätä ilmiötä.hHän sen tietää.

Mikä pakottaa hänet hiljaiseksi?

Tulkoot esiin kaikki ne henkilöt, jotka toivovat romaniväestöä lähelleen,pihalleen tai pellolleen.Siinä teidät punnitaan ja tunnetaan.

Tai tuntevat muun ratkaisun

Ehkä myös poliitikkomme: vaalit uhkaavat."

Teillä bolševikeilla on sitten lyhyt muisti. Mutta pitkäpiippuiset Mauserit!

turunen (nimimerkki)

Kerjäläiset on ongelma, jota kokoomus ei ole kyennyt ratkaisemaan, vaikka se olisikin halutessaan niin voinut tehdä. Rohkeuden puute, kyyristely Eu:n ihmisoikeusjuristien edessä ja kyvyttömyys tarttua jämerästi ongelmaan ovat kokoomukselle tyypillisiä ominaisuuksia.

Ehkä kokoomuksen virkamiehet on lahjottu hiljaisiksi, kuten muissakin maahanmuuttoon liittyvissä asioissa?

Kannattaa katsoa tämä, ennen kuin antaa äänensä kokoomukselle:

"Sisäministeri Anne Holmundin veli Ilkka Holmlund esittelee MTV3:n 45 minuuttia ohjelmassa pakolaiskeskuksiin liittyvää liiketoimintaansa. Holmlund vertaa pakolaiskeskuksia Karjalan evakkojen asuttamiseen. Hän katsoo, että kansalaisille informaatiota jakamalla ja lisäkoulutuksella pakolaisiin liittyvät kielteiset ennakkoluulot voidaan poistaa."

http://www.youtube.com/watch?v=pnq3uoJ1CmE

Pitää odotella persujen murskavoittoa. Halla-aho hoitaa kyllä tämän homman.

Petri Sakkinen

Aber doch: Herr Doktor Halla-aho hoitaa nimenomaan tämän Homman: Endlösung tähänkin!

Jukka-Pekka Vasara

Jussi Halla-aho voi vain pitää ääntä asiasta, ongelmien ratkaisu vaatii paljonkin pidemmän tien. Hyvin paljon päättävissä asemissa olevia henkilöitä on vaihdettava rehellisiin, nykyiset rahastusringit hajotettava. Mutta erittäin hyvä alku on tietenkin valita Jussi Halla-aho valtavalla äänimäärällä eduskuntaan :)

Tuula Saskia

Jukka Turunen,

sotket asiat: pakolaispolitiikan ja Helsingin romanit.

Tähän keskusteluun en lähde, koska en pidä sitä mitenkään asiallisena.

Kari Timolavi

Romanien hyysäämisestä hyötyvät vain romanit ja he, jotka saavat palkkansa hyysämisen vaatimista töistä ja tietenkin ne, jotka kuvittelevat olevansa yleviä ja paljon muita parempia, haukkuessaan järjen äänellä puhuvia rasisteiksi, saavat huijattua itselleen hyvän mielen

Sakkiselle sanoisin, että koomikoksi tai komedioiden käsikirjoittajaksi jos havittelet, niin älä ainakaan ihan vielä luovu päivätöistäsi.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Helsingin kaupungin korkeat politiikot ja virkamiehet ovat olleet ihmetyksen sormi kummastuksen suussa. Jotain pitäisi kuulemma tehdä ja se jotain tietenkin auttaisi romaneja. Heidän parhaat avustajansa ovat nuoria ilmeisesti koskaan palkkatyötä tekemättömiä.

Romaneilla on kotona omat työnantajansa, joita on kuvattu tässä:

http://pufone.org/blog/in-gold-we-trust/http://puf...

Käyttäjän korkman kuva
Mikael Korkman

Koska kyseessä on myös kulttuuri ero, eli romaanit haluavat asua asunto vaunussa niin pitää myös käsitellä aihetta monikulttuurisuuden kannalta: http://korkman.puheenvuoro.uusisuomi.fi/67087-moni...

buuri johannesbuurista

Todellinen syy, miksi romanit hylkäsivät majoitustarjouksen Hietaniemen palvelukeskuksessa, on se, etteivät he halua, että joku valvoo heidän menojaan ja tulojaan, ja mitä kukin kantaa sisään ja ulos ryöstöretkiltään.

Täytyy muistaa, että vaikka media kutsuu heitä kerjäläisiksi, he ovat ammattirikollisia, ryöstäjiä ja maantierosvoja, joilla on vain perhe mukanaan, jotta perhe vetäisi huomion itseensä siksi aikaa kun varsinaiset rosvot ovat toisaalla ryöstämässä vanhuksia ja murtautumassa asuntoihin.

kaija kuopila

Buuri johannesburgista kirjoitti asiaa. Miksi ihmessä Suomen politikot eivät tajua tuota. Onko Suomen poliitikot niin kansainvälisen vallan tarpeessa, että mielistellen haluavat pörhistellä rikollisten hyysäämisellä, eli rikastuttalla monikulttuurisuudella. Oikeat rikostilastothan salataan kansalaisilta. Missäán muussa maassa ei toimita
noin. Kannattaa katsoa nyt tarkasti ketä äänestää. Suomeen on saatava laki KERJÄÄMINEN JA KAUPUSTELU KIELLETTY JA RIKOLLISET KURIIN.

J. Gagarin

Mitenkäs moinen laki rikollisuutta ehkäisisi?

Ja kuinka sen kerjäämisen tai kaupustelun määrittelisi, jotta se puolestaan ei sotisi normaali-ihmisen oikeudentajua vastaan?

Olen itsekin pikkupoikana myyskennellyt kadulla käveleville ihmisille sotainvalidien Joulutähtipinssejä 50 penniä kappale.

Keräjäläisiä puolestaan on joskus havaittu Pelastusarmeijan lippaiden kera Kolmen Sepän Patsaan lähellä. Tai sitten voi kysyä onko elämästään nauttiva silminnähden taitava xylofonivirtuoosi, joka on raahannut kalliin kapistuksensa kaupungin keskustaan ilahduttaajeen ohikulkijoita taiteellaan, kerjäläinen, kun hänellä on hattu maassa? Entäpä tiernapojat, joita näin viime Joulun alla Jyväskylän kävelykadulla?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Pyh!

!) EU:ssa ei ole mitään "vapaan liikkumisen" säädöstä. Sopimuksiin kannattaa tutustua, ennen kuin niistä kirjoittaa - etenkin kaltaisei ehdokkaan.

2) Romanian mustalaisista on ensi sijassa vastuussa Romania ja muut romanialaiset mustalaisten itsensä lisäksi, EI Suomi ja suomalaiset.

3) Suomeen verrattuna Romania on ökyrikas maa, mm. sen öljyvarat ovat samaa suuruusluokkaa kuin Tanskan. Se on yksi Euroopan suurimmista jalometallien tuottajista ja elintarvikeomavarainen, jne.

4) On EU:n oikeus ja velvollisuus pakottaa Romania hoitamaan omat sosiaaliset ongelmansa, kun sillä kerran on siihen varaa. Tähän antavat EU-sopimukset täysin mahdollisuudet.

5) Suomen laki antaa viranomaisille VELVOLLISUUDEN poistaa maasta kerjäläiset, etniseen tai uskonnolliseen taustaan katsomatta.

Miksi et vaadi, että viranomaisten tulisi noudattaa voimassa olevaa lakia?

Tuula Saskia

Minä olen ymmärtänyt, että EU:n jäsenvaltioiden kansalaiset saavat liikkua vapaasti rajojen yli.

Sinulla on siis parempaa tietoa?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Olet todella ymmärtänyt väärin. Vapaa liikkuminen koskee sopimusten mukaan nimen omaan työvoimaa. Tästä on myös EU-oikeuden ennakkopäätös. Nk. Schengen-sopimus taas poistaa ainoastaan rajatarkastukset. Sen sijaan oleskelun osalta on Suomessa voimassa toistaiseksi Suomen laki, jonka mukaan maassa olon edellytys on, että pystyy osoittamaan tulevansa toimeen Suomessa oleskelunsa ajan. Laki nimen omaan määrää myös, että tämä "toimeen tuleminen" ei saa perustua sosiaalietuuksiin, kuten toimeentulotukeen.

Mikäli edellytykset eivät täyty, tulee henkilö poistaa maasta. Laki on selvä, miksi yksikään puolue (eivät muuten edes Persut) ei vaadi, että virkamiesten tulee noudattaa lakia?

Tuula Saskia

Jouko Heyno on sitä mieltä, että vapaa liikkuvuus-käsite on kaikkea muuta kuin totta.

Siksi haluan kysyä niiltä , jotka oikeasti tietävät.

Onko romaaneilla oikeus tulla maahamme vaiko ei?

Jos ei, miksi he pääsevät ?

J. Gagarin

Kolmen kuukauden jälkeen tulee rekisteröityä osoitteella ja kyetä elättämään itsensä. Ei muuta rajoitetta.

kaija kuopila

Romaneilla on oikeus tulla ja mennä minne vain, jos elävät kuten muutkin rötötelemättömät eurooppalaiset.
Jokaisen maan turvallisuuden valvonta kuuluu tietenkin poliisille.
Suomessa nyt vallassa olevat politiikot olettavat suomalaisten olevan hyysäysvelvollisia kaikille rikollisillekin. Eli Sisäministeriö ja Oikeusminiseriö ovat hurahtaneet "monikulttuurisuuden" nimissä hyysäämään rikollisia.
Tarvitsemme rikollisten valvontaa ja karkoituksia. Suomeen tulee ajaa myös KERJÄÄMINEN KIELLETTY laki, jota jotkut poliitikot ovat yrittäneetkin, mutta hävinneet hyysäreille. Ainakin Helsinki on nyt turvaton paikka ja poliisin kädet sidotut.

J. Gagarin

Miten tuo rikollisten "hyysääminen" ilmenee?

Kerjäämisen kieltäminen tai kieltämättä jättäminen on mielipidekysymys. Vuosisatoja ei kerjääminen ole ollut Suomessa rikos. Miksi kutsut tällaisen uuden lain vastustajien olevaan "hyysäreitä" pelkästään siksi, että he ovat eri mieltä kanssasi?

Leiriytyminen ei ole Suomessa rikos. Mutta toki on paikkoja, joihin ei voi leiriytyä omistajan kiellon vuoksi tai muista syistä.

Jokainen yksittäinen rikollinen on vastuussa omista rikoksistaan, ei se viiteryhmä, johon sinä saatat hänet samaistaa.

kaija kuopila

J. Gagarin, luuletko todella että ihan noin vain "köyhät" romanit taivaltaa kylmään Suomeen saakka. Mafia heidät kuljettaa ja rahastaa myös. Viesti on kiirinyt, Suomi on rötöstelijöiden onnela. Toki he ovat saaneet EUltakin
euroja, mutta nekin menevät luultavasti mafialle. Mikä muu maa jättää kansalaisensa varkaiden armoille kuin Suomi ?

kaija kuopila

Hyysärit tukevat bisnestä. Satakunnassakin sulljettiin kouluja ja sairaaloita, mutta KAS !!!! Valtiolta löytyi varoja niiden muuttamiseksi mamujen vastaanottokeskuksiksi. Ja kas ! Tällä kertaa oli asialla Sisäministerin veli hyötymässä valtion rahoituksesta. Samaa hyötymis
hommaa on hyysäys kaikkialla Suomessa. Suomalisten tuet lopetetaan, jos ei ole "kiltisti" ja hyysäreiden mieleisissä puuhissa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Pitää tarkentaa, että tuo hyysääjä-veli on kokoomukselaisen sisäministeri Anne Holmlundin veli.
hänenkään en usko tekevän sitä hyysäämistarkoituksessa, vaan bisnestarkoituksessa.
On siis tarkoitus rikastua maahanmuuttajien kustannuksella,- ja samalla veronmaksajien kustannuksella. Kas, veronmaksajat maksavat kaikki kustannukset.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Kokoomus on aivan samanlainen romanikerjäläisten paapoja ja majoittaja kuin muutkin puolueet. Ainoa puolue, joka yksinkertaisesti haluaa toimia kuten lakien mukaan kuuluukin, ja käännyttää romanikerjäläiset maasta, on perussuomalaiset.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/46901-katso-vaa...

"Seppo Huhta tarttui Helsingin seudun kerjäläisongelmaan omalla tavallaan.

– En ymmärrä sitä, että Suomessa asunnottomille varattuihin tiloihin majoitetaan ulkomailta tulleita kerjäläisiä. Heidät pitäisi käännyttää takaisin lähtömaahansa, tapahtukoon se sitten viikossa tai vaikka kolmessa kuukaudessa.

Huhta oli panelisteista ainoa, joka haluaisi ratkaista ongelman käännyttämällä kerjäläiset takaisin lähtömaahan."

kaija kuopila

Olen toki huomannut. että kokkareissakaan ei ole monta, jotka haluaa käännyttää romanit. Toki taisi olla juuro kokkareiden Juha Hakala ja ajoi kerjäämisen kieltävää lakia, mutta eihän se eduskunnassa mennyt läpi.
Eduskunta koostuu hyvin paljon mm hyysärinaisista. Toivotaan, että saadaan muutos vaalien jälkeen.

f pekka

Hyvä kirjouts Vapaavuorelta.

Kaupungin päättäjät eivät pysty suojelemaan asukkaitaan enään rosvoilta eikä pahoinpitelijöiltä.

Tästä todisteena kaksi kertaa käännetty verkkokellarini, 3 varastettua polkupyörää, mukiloitu naapurin mummo ja kaverini tyhjennetyt taskut sekä yksi puukollauhkaaminen kadulla. No onneksi opiskelijalla ei hirveästi ole mitä vatrastaa.

jep muutin sitten muualle ja kauas näistä teidä iki-ihanista kerjäläisistä joita te hyysäätte.

Ainoastaan se ihmetyttää miksi nämä hyysääjät eivät ota näitä omalle pihoilleen ja kotiinsa asumaan kun heistä niin tykkäävät.

kaija kuopila

Jan Vapaavuori on fiksuimpia politiikkojamme. Miksi ette tao hyysäreiden kalloon ulkomaalaisten Suomessa tekemien rikosten määtää ? Miksi uhreista koko ajan vaietaan ? Eikö politiikkoja kiinnosta ? Taisi Niklas Herlinin potkiminen olla ainut asia, joka tuotiin julkisuuteen, mutta sadoista mummo-uhreista vaietaan, kuten muistakin mamujen rikoksista. Oikeusministeri ja Sisäministeri pitäisi saada vastuuseen suomalaisten turvattomuudesta.

Toimituksen poiminnat