*

Jan Vapaavuori

Presidentin vaalit

Suomalaiset, High Five!

Ylivoimaisesti kaikkein lähimpänä suomalaisten mielipiteitä on Laura Huhtasaari, joka on n. 40%:lle suomalaisista paras osuma vaalikoneissa. Kuitenkin samaan aikaan gallupit kertovat että vain 5-8% aikoo äänestää Huhtasaarta. Prosenteissa on huikea ristiriita. Eikö suomalaiset enää olekaan kiinnostuneita siitä, mitä mieltä ehdokas on ja mitä asioita hän aikoo ajaa?

Yhteiskunnasta syrjäytetyt voivat ratkaista vaalit

Työttömät, pätkätyöläiset, luottotiedottomat, ylivelkaiset, asunnottomat, pienituloiset, eläkeläiset ja toiset, joita ei gallupit tavoita. Kaikilla ei ole omissa nimissään puhelinta, asuntoa ja ei ehkä nettiäkään. Heidät kun saadaan äänestämään, niin vaalien lopputulos on toinen, kuin ennakkoon on ennustettu. Heitä on jo lähes miljoona äänioikeutettua.

Helsingin Sanomien ja Alma Median suuret erot vaaligallupeissa osoittavat, että peli ei ole vielä menetty, sillä niissä tutkimuksissa ei ole suuren äänestäjäjoukon mielipidettä.

Vaalitoimitsijoiden selän takana presidenttiehdokkaan kuva?

Kävin eilen äänestämässä Espanjassa Torremolinoksen äänestyspaikassa. Odotellessani äänioikeuteni tarkastamista loin silmäyksen vaalitoimitsijan yli seinälle, jolla riippui yhden ehdokkaan kuva. Äänestyksen jälkeen huomautin asiasta neljälle vaalitoimitsijalle. Yksi oli sitä mieltä, että se täytyisi ottaa pois, yhden mielestä sen kuvan voisi peittää ja kaksi oli sitä mieltä, että se voi seinällä olla.

Mitä mieltä toiset äänestäjät ovat, että onko yhden ehdokkaan kuva vaalitilassa suotava ja rikkooko se mahdollisesti Suomen tai kansainvälisiä vaalilakeja?

Presidenttiehdokkaat 2018 - Kysymykset, joita toimittajat eivät esitä?

 

HYVÄT PRESIDENTTIEHDOKKAAT - 

Muutama kysymys Teille, joihin velkavankeuteen ja köyhyyteen ajettu  kansa Suomessa haluaa vastauksia. Vp. 16.1.2018 mennessä

Tausta: Suomen sosiaalioikeudellisen seuran julkaisu 2016:

Nämä etuudet eivät täytä Euroopan neuvoston sosiaalisen peruskirjan vaatimuksia

Tuleva Presidentti johtaa tulevaisuuttamme!

Presidentin vaalit ovat täydessä vauhdissa. Suuren rahan Sauli on kerännyt aimo potin kannattajiltaan, sotemiljardit eivät saa jäädä jakamatta, varman päälle on otettava! Istuvalla on myös median vahva tuki, sitäkään ei voi olla huomaamatta. Muualla maailmassa on kuitenkin vastaavassa tilanteessa käynyt toisin, käykö meillä, jää nähtäväksi!

HS:n presidenttigallupin uskottavuus ja tulkinnan puolueettomuus vaakalaudalla

Uskottavuudeltaan melko heikkoon galluppiin pohjautuen Hesari esittää otsikoissaan varmoja johtopäätöksiä: Niinistön kannatus kasvoi mutta Väyrysen kannatus oli ”vaisua” vaikka gallupin tekoaikana Väyrynen oli vasta aloittamassa kampanjaa ja oli kannatuksessa jaetulla kolmannella sijalla. Siis sijoituksen päässä toisesta sijasta vaikka ero kakkoseen oli vielä selkeä.

Otsikoinnin johtopäätöksiin ei löydy heikosta gallupista perusteita. Totuudenmukaisempi  otsikko olisi ollut: Niinistön kannatus näyttäisi olevan ennallaan. Väyrynen aloitti pirteästi.

Nato, Niinistö kannattaa, kansa ei

Ei ole ihme että Niinistö ei uskalla sanoa olevansa Natoon liittymisen kannalla.  Tämän seikan esiin tuominen voisi nimittäin viedä yli puolet hänen kannatuksestaan vaaleissa ja voisi jopa käydä niin että joku sellainen ehdokas joka ei ole Natoon liittymisen kannalla, voittaisi presidentivaalit viimeisellä kierroksella.

Siispä Saulin kannattaa miettiä miten hän asiasta puhuu vaalitilaisuuksissa.

 

On sääli että Sauli on niin natomyönteinen,

muuten hän olisikin ihan hyvää presidenttiainesta.

Paavon aika on tullut

Paavon aika on tullut. Perustelen tätä sillä, että tilanne on lähtenyt kehittymään heikompaan suuntaan ja presidentimme Sauli Niinistö ei ole onnistunut tehtävässään odotetulla tavalla. Turvallisuuspolitiikka on muuttunut militaristiseksi, sotaan valmistaumiseksi.  Rauhantieltä on lipsuttu jopa luovuttu. 

Aikamme tarvitsee rauhan presidentin, että lapsemme saavat elää turvallista elämää myös tulevaisuudessa. 

Mauri Nygård levittää väärää tietoa tahallaan

Kansalaispuolueen asiantuntijajäsen, entinen IPUn kansanedustajaehdokas,  Mauri Nygård levittää tahallaan blogissaan väärää tietoa presidentin vaalien kannattajakorttien täyttämisestä. Hän kirjoittaa, että kannattajakortteja voi täyttää useammallakin ehdokasehdokkaalle.

http://toisinajattelija.fi/paavolla-on-mahiksia/

En usko, että aktiivipolitiikko voisi olla tietämätön siitä, että jos äänestäjä täyttää kannattajakortin kahdelle tai useammalle ehdokkaalle kaikki hänen täyttämänsä kortit hylätään. Tai jättää sen tarkoitushakuisesti mainitsematta.

Kertoiko Pekka Haavisto viime heinäkuussa totuuden?

Olen lähettänyt alla olevan kirjeen EU:n "ulkoministeri" Federica Mogherinille saadakseni selville, onko Pekka Haaviston Iltalehdelle heinäkuussa antamassa meriselitys siitä, miksi hänen CV:stään puuttuu koulutus hänen hakiessaan EU:n Darfur-suurlähettilään paikkaa heinäkuussa 2005, totta.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä